70 Steliou Hadjipetri Str – 1st Floor, 2057, Strovolos, Nicosia, Cyprus
  •        
           
Αντρέας Κυθρεώτης: «Για να υπάρξει αναβάθμιση του κυπριακού πόλο πρέπει να βελτιωθούν παράλληλα πολλοί τομείς.»

Αντρέας Κυθρεώτης: «Για να υπάρξει αναβάθμιση του κυπριακού πόλο πρέπει να βελτιωθούν παράλληλα πολλοί τομείς.»

Το Γραφείο Επικοινωνίας του Nicosia International Waterpolo Cup είχε της ευκαιρία να μιλήσει με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ ενόψει της μεγάλης αυτής διοργάνωσης που έχει προγραμματιστεί για το πρώτο Σαββατοκυρίακο του καλοκαιριού στην Λευκωσία.

Ο Αντρέας Κυθρεώτης, ήταν ο άνθρωπος που αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση πριν από τρία χρόνια για να ασχοληθεί με την προπονητική, έχοντας ως πρόκληση να κτίσει από το μηδέν το Τμήμα Υδατοσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ μαζί με τους διοικούντες της ομάδας. 

Πιο κάτω είναι η πολύ ενδιαφέρον και γεμάτη ουσία συνέντευξη του προπονητή του ΑΠΟΕΛ για θέματα που αφορούν την κυπριακή υδατοσφαίριση και την πρώτη διεθνή διοργάνωση τουρνουά πόλο στην Λευκωσία. 

Τι σημαίνει η διοργάνωση του Nicosia International  Waterpolo Cup για την‎ Κυπριακή Υδατοσφαίριση; 

ΑΚ: Για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την υδατοσφαίριση στην Κύπρο και γνωρίζοντας τα οικονομικά κυρίως δεδομένα στον χώρο, μια τέτοια διοργάνωση είναι αντίστοιχη του να φιλοξενούσε η Κύπρος τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο. 

Ανέκαθεν, ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Κύπριο υδατοσφαιριστή ήταν έλλειψη παραστάσεων από ομάδες και παίκτες υψηλότερου επιπέδου από το Κυπριακό. 

Επομένως, το Nicosia International Waterpolo Cup είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία από αγωνιστικής πλευράς για τον κύπριο πολίστα, είτε μέσω της Εθνικής Κύπρου, είτε μέσω του ΑΠΟΕΛ, να έλθει αντιμέτωπος με τέτοιες ομάδες. 

 

Πόσο σημαντικό είναι για τον ΑΠΟΕΛ η συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά τόσο από αγωνιστικής όσο και από οργανωτικής πλευράς; 

ΑΚ: Ως Τμήμα Υδατοσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ κληθήκαμε να συμβάλουμε οργανωτικά στο τουρνουά, βοηθώντας στην όσο το δυνατόν πιο πλήρη και καλά δομημένη διοργάνωση μιας και σκοπός μας είναι να την κάνουμε θεσμό και κάθε χρόνο να την αναβαθμίζουμε.

Αγωνιστικά μια τέτοια διοργάνωση θα μας δώσει την ευκαιρία να μετρήσουμε δυνάμεις και να πάρουμε εμπειρίες απέναντι σε ομάδες προερχόμενες από χώρες με παράδοση στο Παγκόσμιο χάρτη του πόλο. Επίσης, θα είναι ένα κίνητρο και πρόκληση για τους νεαρούς μας υδατοσφαιριστές η συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο τουρνουά για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τις εγχώριες διοργανώσεις. 

Στόχος μας είναι η σωστή ανάπτυξη του αθλήματος και κατ΄’επέκταση του κύπριου υδατοσφαιριστή, επομένως μια διεθνής διοργάνωση σίγουρα μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει.

  

Είσαι από μικρός στον χώρο του κυπριακού πόλο, ως παίχτης για πολλά χρόνια και πλέον ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ. Πως έχει αλλάξει το πόλο αυτές τις δύο δεκαετίες που είσαι ενεργός στο άθλημα.

ΑΚ: Δυστυχώς το επίπεδο του κύπριου υδατοσφαιριστή έχει παραμείνει ως ένα βαθμό στάσιμο αυτά τα χρόνια, πέραν κάποιων εκλάμψεων κυρίως από παίκτες που αγωνίστηκαν στα ελληνικά πρωταθλήματα και βελτίωσαν τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω της καθημερινής συναναστροφής τους με παίκτες υψηλότερου από αυτούς επιπέδου αλλά και δεχόμενοι επιδράσεις από μια διαφορετική κουλτούρα αθλητών μιας χώρας παγκοσμίου επιπέδου όπου βλέπουν την υδατοσφαίριση σε ένα πιο επαγγελματικό επίπεδο. 

Παρόλα αυτά στα θετικά της τελευταίας πενταετίας εiναι η αύξηση του ανταγωνισμού στο άθλημα και η αύξηση των ομάδων από 5 που ήταν σε κάποια φάση σε 7 και γιατί όχι και σε περισσότερες στο άμεσο μέλλον. Ο ανταγωνισμός ανάγκασε κάποιες ομάδες να επενδύσουν και στο δικαίωμα τους να έχουν 2 ξένους υδατοσφαιριστές. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά αυτό το δικαίωμα μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στο άθλημα. Αν όμως δεν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί στο μέλλον να επιδράσει και αρνητικά είτε στο εγχώριο πρωτάθλημα είτε εις βάρος της Εθνικής ομάδας. 

 

Πως ‎αναμένεις να εξελιχθεί η κυπριακή υδατοσφαίριση την επόμενη πενταετία.

ΑΚ: Θα ήθελα να δω την Κυπριακή Υδατοσφαίριση να αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά, οργανωτικά, προπονητικά, οικονομικά αλλά και σε επίπεδο εθνικής ομάδας. Όλα αυτά πρέπει να βελτιωθούν παράλληλα για να υπάρξει αναβάθμιση του κυπριακού πόλο. Θα μου πείτε, άλλο τι θέλω και άλλο το τι μπορεί να γίνει, αλλά άποψη μου είναι ότι μόνο με ανθρώπους με όραμα, πλάνο και υψηλές προσδοκίες μπορεί το άθλημα να ανέβει. Πάντα πρέπει να στοχεύουμε ψηλότερα. 

 

Ο ΑΠΟΕΛ έχει δημιουργήσει ένα οργανωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα και έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλούς νεαρούς αθλητές στην Υδατοσφαίριση. Τι είναι αυτό που τους προκαλεί να φύγουν από τα παραδοσιακά αθλήματα και να έρθουν στην Υδατοσφαίριση του ΑΠΟΕΛ. 

ΑΚ: Στόχος μας απ’την αρχή της ίδρυσης του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ, ήταν να θέσουμε το πόλο σε σωστές βάσεις και να φτιάξουμε ένα καλά οργανωμένο τμήμα που χρόνο με τον χρόνο να βελτιώνεται και να αναβαθμίζεται. Με αυτόν τον τρόπο θα κάναμε τους γονείς και τα παιδιά που έρχονται κοντά στο άθλημα να το αγαπήσουν και συγκρίνοντας το με άλλα παραδοσιακά αθλήματα να πλεονεκτεί. 

Μιας και από θέμα ομορφιάς και ποιότητας το πόλο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κάποιο άλλο άθλημα, όταν οργανωτικά είσαι σε σωστές βάσεις μπορείς να αναπτύξεις και να βελτιώσεις και τα επίπεδα προπόνησης, φυσικής και τεχνικής ανάπτυξης των παιδιών άλλα και κατ’επέκταση της ομάδας.

Πάντα πρέπει πάντα να στοχεύεις ψηλότερα και να αναβαθμίζεσαι. Αυτός είναι ο πάγιος στόχος μας από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Τμήματος Υδατοσφαίρισης ΑΠΟΕΛ. Οι επιτυχίες θα έλθουν.

 


  19  May  2017 ,   Latest Articles

Sponsors

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline