70 Steliou Hadjipetri Str – 1st Floor, 2057, Strovolos, Nicosia, Cyprus
  •        
           
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: Είναι τιμή για την πρωτεύουσα να διοργανώνονται τέτοιου υψηλού επιπέδου διοργανώσεις

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: Είναι τιμή για την πρωτεύουσα να διοργανώνονται τέτοιου υψηλού επιπέδου διοργανώσεις

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωργάτζης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Nicosia International Waterpolo Cup για το πρώτο Διεθνές Κύπελλο Υδατοσφαίρισης που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία.

Ο Δήμαρχος βρήκε λίγο χρόνο από το πιεστικό του πρόγραμμα και βρέθηκε με την οργανωτική ομάδα της Διοργάνωσης στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας για να απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούν το πρώτο Διεθνές Κύπελλο που θα γίνει στην Λευκωσία.

1. Η Λευκωσία θα φιλοξενήσει το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης που έχει διοργανωθεί ποτέ στην Κύπρο. Πόση σημασία έχει αυτό το γεγονός για μία πόλη που είναι η μόνη που δεν είναι παραθαλάσσια;

Το γεγονός ότι η Λευκωσία φιλοξενεί μία διοργάνωση αυτής της εμβέλειας η οποία, μάλιστα, σχετίζεται με το υδάτινο στοιχείο είναι αναμφίβολα σημαντικό, πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Σε μια χώρα με κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα τον ήλιο και τη θάλασσα και ότι σχετίζεται με αυτά, η συμμετοχή της Λευκωσίας, της μοναδικής πόλης που βρίσκεται στην ενδοχώρα, στο 1ο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης, έρχεται να δώσει μια άλλη διάσταση στον κυπριακό υδάτινο αθλητισμό. Ο αθλητισμός στην πρωτεύουσα είναι ένα σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων των πολιτών, με αθλητές και σωματεία της πόλης να έχουν λάβει μέχρι σήμερα σημαντικές διακρίσεις σε παγκύπριο και διεθνές επίπεδο σε ποικίλα αθλήματα, μεταξύ των οποίων και στην κολύμβηση. Αναγνωρίζοντας λοιπόν την αξία της διοργάνωσης αυτής για τη Λευκωσία, και θέλοντας να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους διοργανωτές και τις ομάδες που συμμετέχουν και τιμούν με αυτό τον τρόπο την πόλη μας, ο Δήμος αποδέχθηκε να είναι ο μεγάλος χορηγός της και να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη.

 

2. Το Τουρνουά θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος. Είναι αυτό ένα γεγονός που αποδεικνύει ότι και η Λευκωσία έχει να προσφέρει τις δικές της εκδηλώσεις το συγκεκριμένο ΣΚ;

Είναι γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ημέρες είναι για τον κόσμο ταυτισμένες με εξορμήσεις προς τις παράλιες περιοχές. Παρ’ όλα αυτά η Λευκωσία προσφέρει κάθε χρόνο επιλογές σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην πόλη, με επίκεντρο το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, με ειδικά διαμορφωμένο μουσικό, ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Η διοργάνωση φέτος του 1ου τουρνουά υδατοσφαίρισης, σαφέστατα προσθέτει στο όλο σκηνικό, κάνοντας τη Λευκωσία ακόμη πιο ελκυστική επιλογή, ειδικά για τους λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος. Προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία όχι μόνο θα καταστεί θεσμός για την πρωτεύουσα αλλά θα αποτελέσει και τη βάση για ακόμη περισσότερες και καλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον.

 

3. Αρκετές αθλητικές διοργανώσεις, εκ τον οποίων και αρκετές διεθνούς επιπέδου, επιλέγουν την πόλη της Λευκωσίας για να τις φιλοξενήσει. Ποιοι θεωρείτε είναι οι κυριότεροι λόγοι που συμβαίνει αυτό;

Είναι τιμή για την πρωτεύουσα να διοργανώνονται τέτοιου υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, τις οποίες ασφαλώς και επιδιώκουμε. Σ’ αυτό πιστεύω συμβάλλουν οι αθλητικές υποδομές που διαθέτει η Λευκωσία, οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές και προσφέρουν ότι χρειάζεται προκειμένου να φιλοξενηθούν μεγάλης εμβέλειας αγώνες. Από την άλλη, οι τοπικοί παράγοντες, πέραν της φιλοξενίας που προσφέρουν, συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια, ώστε κάθε διοργάνωση να εκτελεστεί και ολοκληρωθεί με πλήρη επιτυχία. Η Λευκωσία προσφέρει αρκετές επιλογές για τους επισκέπτες της, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο, τα μουσεία και οι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης, ο δημοτικός κήπος, οι πεζόδρομοι, είναι μόνο μερικά παραδείγματα των όσων μπορεί κάποιος να απολαύσει κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα, συνδυάζοντας τη συμμετοχή του σε ένα αθλητικό γεγονός με χαλάρωση και διασκέδαση.

 

4. Πόσο σημαντική είναι η προβολή του Δήμου και της πόλης της Λευκωσίας στο εξωτερικό, μέσω διεθνών διοργανώσεων όπως του “Nicosia International Waterpolo Tournament”

Αδιαμφισβήτητα τόσο η διοργάνωση όσο και η προβολή που αυτή θα λάβει είναι σημαντικές για τη Λευκωσία, την τελευταία μοιρασμένη και ημικατεχόμενη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η πόλη μας, παρά τις δυσκολίες και προβλήματα που προκαλεί μέχρι και σήμερα ο βίαιος διαχωρισμός της, παραμένει μια πόλη ζωντανή, με επιλογές, μια πόλη που αναπτύσσεται και μπορεί να φιλοξενεί με αξιώσεις διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου, προσφέροντας καλές στιγμές στους συμμετέχοντες αθλητές και τους θεατές που θα τις παρακολουθήσουν. Στόχος μας είναι η θεσμοθέτηση τέτοιων διοργανώσεων, οι οποίες ανεβάζουν τη Λευκωσία ψηλά στον αθλητικό χάρτη και συμβάλλουν στην προβολή και προώθησή της.


  25  May  2017 ,   Latest Articles

Sponsors

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline