70 Steliou Hadjipetri Str – 1st Floor, 2057, Strovolos, Nicosia, Cyprus
  •        
           
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

31 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (31/5) Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

H Λευκωσία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το 1o Nicosia International Waterpolo Cup

Η πρωτεύουσα ζει σε ρυθμούς Nicosia International Waterpolo Cup. Η πρώτη διεθνής διοργάνωση υδατοσφαίρισης στη Λευκωσία θα διεξαχθεί μεταξύ 2 και 5 Ιουνίου στο Κολυμβητήριο Λευκωσίας, με τη συμμετοχή της Σερβικής Becej, πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2000, του Άρης Θεσσαλονίκης, του Περιστερίου, του ΑΠΟΕΛ και της Εθνικής Κύπρου, που θα αγωνιστεί εκτός συναγωνισμού. Περίπου 75 άτομα φτάνουν από το εξωτερικό για τη διοργάνωση ενώ η πρωτεύουσα θα επωφεληθεί από 250 διανυκτερεύσεις. Παρών θα είναι και ο θρύλος της Ελληνικής υδατοσφαίρισης Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Τη σημαντικότητα μίας τέτοιας διοργάνωσης για την πόλη, ανέδειξε ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παρατέθηκε την Τετάρτη (31/5) από τους διοργανωτές, στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, το οποίο θα φιλοξενήσει και τους αγώνες.

«Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε στην πόλη μας το πρώτο -για τα δεδομένα του Κυπριακού Υδάτινου Αθλητισμού- διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης» είπε ο κ. Γιωρκάτζης. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας κα Έλενα Τάνου και ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κ. Χριστόφορος Ποταμίτης.

Τo Nicosia International Waterpolo Cup συνδιοργανώνουν ο ΑΠΟΕΛ και η εταιρεία Total Sports Marketing.

Σημαντική προβολή για τη Λευκωσία

Ο κ. Γιωρκάτζης ανέδειξε το πόσο σημαντικό είναι να διεξάγονται τέτοιας εμβέλειας αγώνες στην πρωτεύουσα. «Μέσα από τη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία, που φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός, η Λευκωσία όχι μόνο θα υποδεχτεί σημαντικό αριθμό αθλητών αλλά και επισκεπτών, που θα διαμείνουν και θα διακινηθούν εντός της, αλλά παράλληλα θα τύχει πολύ σημαντικής προβολής και προώθησης στο εξωτερικό» εξήγησε.

 

Η Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας κ. Έλενα Τάνου σημείωσε ότι η ΕΤΑΠ θα συνεχίζει να στηριζέι τη διοργάνωση, αφού πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλεται η Λευκωσία στο εξωτερικό. «Ως Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας επικροτούμε και στηρίζουμε αυτή τη διοργάνωση που γίνεται η ευκαιρία για να φιλοξενηθεί στη Λευκωσία μεγάλος αριθμός νέων από διάφορες χώρες, να συμμετάσχουν σε μια καλά οργανωμένη αθλητική εκδήλωση και να απολαύσουν τις ομορφιές της Λευκωσίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, κ. Χριστόφορος Ποταμίτης, δήλωσε πως «ο ΑΠΟΕΛ, ως το μεγαλύτερο Σωματείο της Κύπρου, έχει χρέος εκτός από το να πρωταγωνιστεί, να είναι και αρωγός σε μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες του τόπου και να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού».

«Ξεχωριστές εμπειρείες»

Όσον αφορά την αγωνιστική σημασία της διοργάνωσης ο Προπονητής του ΑΠΟΕΛ Αντρέας Κυθρεώτης ανέφερε: «Είναι κάποιες μοναδικές ευκαιρίες που δίνονται σε όλους του υδατοσφαιριστές της ομάδας μας αλλά και της Εθνικής Κύπρου, να συμμετέχουν σε διοργανώσεις με ομάδες από διαφορετικές αγωνιστικές κουλτουρες και μεγάλες σχολές υδατοσφαίρισης. Η διοργάνωση επιτρέπει σε κάθε Κύπριο πολίστα που συμμετέχει, να αποκτήσει ξεχωριστές εμπειρίες και σημαντικές παραστάσεις αγωνιζόμενος με ομάδες από την Ελλάδα και την Σερβία». 

Εκ μέρους της Total Sports Marketing τονίστηκε πως «ο υγρός στίβος έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην Κύπρο, ενώ η υδατοσφαίριση, λόγω και των δεσμών με την Ελλάδα που είναι παγκόσμια δύναμη στο σπορ, μπορεί να φτάσει σε αρκετά ψηλό επίπεδο στο νησί μας. Έχουμε σκοπό να μεγαλώσουμε αυτή τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια και να την κάνουμε σημείο αναφοράς για την υδατοσφαίριση, στην ευρύτερη περιοχή».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
2/6
20:30 ΑΠΟΕΛ - Becej
3/6
13:00 Κύπρος - Περιστέρι

3/6 14:45 Becej – Άρης
3/6
18:30 ΑΠΟΕΛ – Περιστέρι
3/6
20:15 Άρης – Κύπρος
4/6
10:00 Περιστέρι – Άρης
4/6
11:45 Becej – Κύπρος
4/6
17:00 Becej – Περιστέρι
4/6
18:45 ΑΠΟΕΛ – Άρης

 

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.nicosiawaterpolocup.com και στο www.facebook.com/NicosiaWaterpoloCup. 

Πέρα από τον Δήμο Λευκωσίας, που είναι ο κύριος χορηγός της διοργάνωσης, σημαντική είναι και η συνδρομή της ΕΤΑΠ Λευκωσίας. Χορηγός φιλοξενίας είναι το ξενοδοχείο «Semeli». Τη διοργάνωση χορηγούν επίσης η Petrolina, η Microsoft Cyprus, η Fileminders και τα καταστήματα «Υδάτινος Κόσμος», το Riana Insurance Agency, το Frezyderm, το Τheophanides Eye World, ενώ τηλεοπτικός συνεργάτης είναι η Cytavision. 

Υποστηρίζουν η εταιρεία Α/φοι Λανίτη, το Αθλητικό Τμήμα της Σχολής ΠΑΣΚΑΛ, το Οινοποιείο Μακκάς, το Wine & Cocktail Bar «1888» και τα σαμπουάν Lotto.

 

ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο 1o Nicosia International Waterpolo Cup έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και προσθέτουν ιδιαίτερη αίγλη στη διοργάνωση.

 

Άρης Θεσσαλονίκης

Ως ένας από τους ιστορικότερους Συλλόγους στην Ελλάδα, ο Άρης δραστηριοποιείται σε πολλά αθλήματα. Ένα από τα πιο πετυχημένα είναι η υδατοσφαίριση. Διαθέτει την υδατοσφαιρική ομάδα με της περισσότερες διακρίσεις στη Βόρεια Ελλάδα, έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα, ενώ καταγράψει και μια συμμετοχή στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

 

Περιστέρι

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ιδρύθηκε το 1971, και διατηρεί τμήματα υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών από το 2001. Έδρα της ομάδας είναι το Γυμναστικό Κολυμβητήριο Περιστερίου.

 

VK Becejac

Σέρβικη ομάδα ιστορία στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Ιδρύθηκε το 1947 και το 2000 έζησε τις πιο μεγάλες στιγμές της ιστορίας της, αφού στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Σερβίας.

 

ΑΠΟΕΛ

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας διατηρεί μία πλειάδα αθλητικών τμημάτων. Η ομάδα υδατοσφαίρισης δημιουργήθηκε μόλις του 2014 και στη σύντομη ιστορία του μετρά μία ανοδική πορεία με δύο συμμετοχές σε Τελικούς Κυπέλλου.


Sponsors

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline